Onze visie op energiezuinig wonen

Actueel en toch vaak onderbelicht bij een verbouwing aan een woning of bedrijfspand; energiezuinig wonen ofwel energiebesparende maatregelen. Waarom is het misschien toch interessant om hier meer rekening mee te houden? Wooncomfort? Het drukken van de stookkosten? het milieu? Welk antwoord u ook geeft op die vraag, alle drie de antwoorden kloppen! Het realiseren van energiebesparing kan op talloze manieren worden aangepakt. Wij beschrijven in dit stuk wat de meest effectieve manieren van energiebesparing zijn en de bijbehorende voordelen hiervan.

Verbouwen met energiebesparende materialen

Een verbouwing realiseren begint meestal met een idee, een ontwerp en in het verlengde daarvan, de keuze voor bepaalde bouwmaterialen. Tegenwoordig zijn er veel keuzes op het gebied van bouwmaterialen en niet alle materialen hebben hoge energiebesparende eigenschappen. De keuze voor bouwmaterialen met hoge energiebesparende eigenschappen zal in eerste instantie soms niet kosten-efficiënt lijken, omdat deze materialen vaker iets prijziger zijn dan bouwmaterialen met minder hoge energie besparende eigenschappen. Dat gezegd hebbende, verhogen bouwmaterialen met hoge energie besparende eigenschappen wel de waarde van uw woning, enerzijds vanwege de hogere verkoopprijs op de lange termijn en anderzijds door het besparen op de

maandelijkse energiekosten. Daarnaast wordt het wooncomfort verhoogt doordat de temperatuur constanter blijft en tocht- en vocht vorming geminimaliseerd wordt.

Verbouwen met energiebesparende maatregelen

De meest effectieve en gangbare vormen van energie besparende maatregelen zijn het vervangen van enkel naar dubbel of trippel glas, het vervangen van uw oude, inefficiënte verwarmingsinstallatie, het aanschaffen van vloer isolatie, het aanschaffen van dakisolatie en het aanschaffen van gevelisolatie. Om u een idee te geven; het aanbrengen van gevelisolatie op zich kan al tot jaarlijks 50% warmte energie besparen, hierdoor bespaart u geld en wordt het milieu minder belast.

Wilt u meer weten over isoLeren? Download dan nu onze whitepaper isoLeren en kom alles te weten over binnenisolatie, spouwmuurisolatie en buitengevelisolatie.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


Buitengevelisolatie: de manier om een woning energiezuinig te maken

Naast de bovengenoemde voordelen is buitengevelisolatie de meest effectieve maatregel om het binnenmilieu te verbeteren. Met een beter binnenmilieu bedoelen we een aangenamere leefomgeving doordat tocht wordt voorkomen omdat de binnentemperatuur

minder verschilt van de temperatuur van de muur aan de binnenzijde. Als de warme, aangename lucht aan de binnenkant afkoelt op de wand ontstaat er luchtcirculatie waardoor men de indruk kan krijgen dat het tocht. Daarnaast zorgt buitengevelisolatie ervoor dat

schimmel- en vochtplekken geen kans krijgen om zich te kunnen ontwikkelen, omdat de binnentemperatuur constanter is en minder afwijkt van de wandtemperatuur.

Installatie van buitengevelisolatie door een professional

Het spreekt voor zich dat het aanbrengen van isolatie, zeker in het geval van buitengevelisolatie, moet worden uitgevoerd door professionals. Bij het in de hand nemen van een professional verzeker je jezelf en je woning of bedrijfspand van kwalitatief

hoogstaand en gegarandeerd goed werk. Bouwservice van der Heijden heeft al meer dan 20 jaar ervaring met het aanbrengen van buitengevelisolatie. Wij zijn in het bezit van een KOMO certificaat en voldoen aan alle kwaliteitseisen voor buitengevelsystemen. Doordat we gecertificeerd zijn kunnen wij een 10-jarige of zelfs 20-jarige niet aflopende verzekerde garantie aanbieden welke is onder gebracht bij stichting garantiefonds waardoor u altijd 100% verzekerd bent van goed kwalitatief werk.

Energiezuinig door zelf energie op te wekken

verbouwen met energiebesparende maatregelen

De andere kant van energiezuinig wonen en werken is natuurlijk de manier hoe de gebruikte energie wordt opgewekt. Het plaatsen van een windmolen een dam in de tuin is in de meeste gevallen onmogelijk en in vrijwel alle gevallen onwenselijk dus we hebben het hier over natuurlijk over zonnepanelen. Bouwservice van der Heijden is hard aan de weg aan het timmeren om ook hier in uw behoefte te kunnen voorzien. We werken met partners die ruime expertise hebben op het gebied van het installeren en aansluiten van zonnepanelen. Wij selecteren onze partners zorgvuldig zodat we de kwaliteit van het geleverde project kunnen waarborgen. Bouwservice van der Heijden staat immers voor kwalitatief hoogwaardig en duurzaam werk en verlangt ook dat haar partners aan deze hoge kwaliteitseisen voldoen. In de nabije toekomst ambiëren we om zelf alle kennis en expertise met betrekking tot zonnepanelen in huis te hebben waardoor we nog gerichter met de klant kunnen meedenken.

Hoge energieprestatienormering van onze producten

Bij ontwikkeling en/of vernieuwing van producten uit ons assortiment bekijken wij de fysische aspecten zoals duurzaamheid en thermische isolatie, die zich uiteindelijk vertalen in wooncomfort en energiebesparing. Al onze standaard producten voldoen aan de

gestelde energieprestatienormering van het huidige bouwbesluit. We beschikken over alle benodigde certificaten om u de kwaliteit van ons werk te kunnen garanderen. Benieuwd wat we voor u kunnen beteken? Vraag onderstaand een vrijblijvende offerte aan.

Interesse om samen verder te praten?

Heeft u interesse om samen verder te praten? Neem contact met ons op voor een GRATIS en vrijblijvend kennismakingsgesprek. We bespreken graag onder het genot van een kop koffie uw wensen en onze mogelijkheden.

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.